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Subject:  Scope – Tank used for transport by road or by rail 

    

Question:  
Are tanks intended for the transport of non-dangerous goods (as defined by ADR), which are not 
pressurised during carriage but are pressurised during other foreseeable operations, e.g. filling, 
emptying or cleaning, within the scope of PED? 

  

Answer:  Yes. If the PS of the tank is more than 0,5 bar. 
 
Reason: Such tanks are not excluded by Article 1 paragraph 3.19. 
 
NOTE: Refer also to CLAP 100 - guideline 1/14, CLAP 97 - guideline 1/34 and CLAP 94 - 
guideline 8/7. 
 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version: Editorial correction on 2010-10-01 

 

 


