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  Annex I § 3.4 - 97/23 EC    

    

Adopted by WPG:  19/10/2001 Adopted by CLAP:  19/10/2001  

    

Subject:  ESR on manufacturing – Product group 

    

Question:  What does “product group” mean? 

  

Answer:  “Product group” is not defined in the directive but in the context of Article 9 paragraphs 1 and 2 it 
shall be taken to mean the “fluid group” which is used for the purposes of classification. 
 
NOTE: Moreover, for equipment designed for a specific fluid, the manufacturer shall indicate, 
where necessary, in order to draw the attention of user, the name of the fluid on the equipment 
and in the operating instructions (annex I § 3.3 b and annex I § 3.4 respectively). 
 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version: Editorial correction on 2004-09-16. 

 

 


