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Directive reference:  Annex I § 3.1.2 – 97/23/EC    

      

      

    

  Adopted by CLAP:  09/10/2014  

    

Subject:  Procedure and personnel approvals for permanent joint 

    

Question:  
Should procedure and personnel approvals for permanent joint include the notified body's 
reference or the recognised third party and for the notified body, the reference to its identification 
number?  

  

Answer:  No. 
 
The requirement does not amplify the identification means, however a traceability mean shall be 
implemented by the manufacturer to justify that the body issuing the approval is a notified body or 
a recognised third party organization (RTPO), at the time the approval was issued. 
 
NOTE For notified bodies, it is a good practice to include identification number into process and 
personnel approvals. 
 

 

 


