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Subject:  Classification – Pressure gauges 

    

Question:  How will pressure gauges be classified? 

  

Answer:   
A pressure gauge may possibly be regarded as a protective device within the meaning of Annex I, 
point 2.10 b. 
 
The Directive does take account of these items of equipment but they are not safety accessories 
within the meaning of Article 1 § 2.1.3. 
 
They are pressure accessories within the meaning of Article 1 § 2.1.4, which may be covered by 
CE marking for high pressure (see CLAP 25 - Guideline 1/5 on Article 3 on low volume-high 
pressure equipment). 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version : Copy of guideline 1/6 (28/01/1999) and 
editorial correction on 2004-09-16. 

 

 


