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Subject:  ESR on design – Protective device 

    

Question:  Does the essential safety requirement 2.10, which deals with protective devices, gives the choice 
of the use of a safety accessory or of the use of a monitoring device? 

  
Answer :  No. 

 
When, under reasonably foreseeable conditions, the allowable limits could be exceeded, a 
protective device in the form of a safety accessory must be provided, with the addition, where 
appropriate, of a monitoring device. 
 
Note: Annex I section 2.11 sets out the essential safety requirements for the safety accessories 
that do not apply to monitoring devices. In particular, safety accessories shall comply with the 
essential safety requirements by appropriate design principles. This is in order to obtain suitable 
and reliable protection that does not rely on instructions for regular supervision during use. 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version: Copy of Guideline 226 (18/04/2007). 

 

 


