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Subject:  Scope – Accumulators for high voltage electrical equipment 

    

Question:  Are fluid power accumulators intended for the operation of high-voltage electrical equipment 
covered by exclusion 3.12 of article 1? 

  
Answer :  No, these accumulators are covered by the Pressure Equipment Directive. 

 
Reason: The exclusion of article 1 paragraph 3.12 covers only the enclosures of the high-voltage 
electrical equipment and not the items of pressure equipment supplied with these high voltage 
electrical products. 
 
See also CLAP 11 - Guideline 1/19. 
 
 
 
 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version: Editorial correction on 2004-09-16. 

 

 


