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Subject:  ESR on manufacturing – Essential maximum/minimum allowable units 

    

Question:  
Which are the essential maximum/minimum allowable limits to be marked according to Annex I 
section 3.3 a) of Pressure Equipment Directive (PED)? 

  

Answer:  All pressure equipment shall be marked with the maximum allowable pressure PS, unless this 
might be misleading for safe use (see for instance guideline 8/18 for bottles for breathing 
apparatus). 
 
Depending on the type of pressure equipment, its operating conditions and the results of hazard 
analysis there may be other essential maximum/minimum allowable limits or combinations thereof, 
such as  
- maximum or minimum allowable temperature; 
- maximum or minimum fluid level. 
 
Note: Further information may be required (see PED Annex I sections 3.3.b) and c). 
 
 

 

 


