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Subject:  ESR on manufacturing – Accreditation of manufacturer's testing laboratory for NDT and DT 

    

Question:  
Does the Pressure Equipment Directive require accreditation for the manufacturer’s testing 
laboratory that carries out non-destructive tests (NDT) or destructive tests (DT) of pressure 
equipment or of parts intended as pressure bearing parts of pressure equipment? 

  
Answer :  No. 

 
According to Annex I section 3.1.3 the PED requires qualification for NDT personnel that carry out 
NDT of permanent joints. No accreditation is required for the manufacturer’s NDT or DT laboratory 
or for the testing laboratory that the manufacturer may subcontract for NDT or DT. 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version: Editorial correction on 2004-09-16. 

 

 


