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Subject:  Exclusion – High voltage 

    

Question:  What is meant by high-voltage in the context of Article 1 paragraph 3.12? 

  
Answer :  High voltage means that the highest voltage in normal conditions, either be-tween the two 

connectors or between one connector and the ground, exceeds the following values: 
- For alternating current: 1000 V; 
- For direct current: 1500 V. 
 
 
Reason: The Low voltage directive 73/23/EEC and its amendment 93/68/EEC say:  
"Article 1 - For the purposes of this Directive "electrical equipment" means any equipment 
designed for use with a voltage rating of between 50 and 1 000 V for alternating current and 
between 75 and 1 500 V for direct current." 
 
Modifications compared to the previous adopted version: Copy of guideline 1/51 (07/09/2004). 

 

 


