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Subject:  Exclusion – Pipeline station 

    

Question:  Are conveyance pipeline stations such as compressor, reduction, metering stations covered by 
PED? 

  
Answer :  These stations contain pressurised systems which may include compressors, heat exchangers, 

valves, filters, piping, etc. When they are specifically designed for pipelines, they are considered 
as annexed equipment, and as such are excluded from PED, according to Article1, paragraph 3.1. 
 
However, this exclusion does not apply to standard pressure equipment which may be found in 
these stations, see CLAP 68 and Guideline 1/17. 
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