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Subject:  Classification – Maximum allowable temperature, TS 

    

Question:  

Some warm water generators having a volume greater than 2 L are intended to generate water at 
a temperature less than 110 °C, but are fitted with a safety temperature limiter which is set to a 
temperature of 120 °C. 
 
What value of maximum allowable temperature, TS, shall be declared by the manufacturer? 

  
Answer :  If the equipment is designed to operate at a temperature up to, but not exceeding 110 °C, then 

110°C shall be the value of TS, as defined in Article 1.2.4, specified by the manufacturer. In this 
case, the temperature limiter shall be set to ensure that the water temperature will not exceed 
110°C. 
 
In the example given in the question, TS is 120 °C. 
 
See also CLAP 119 - Guideline 2/12. 
 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version: copy of guideline 2/5 (18/04/07). 

 

 


