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Subject:  Scope – Strength of foundations 

    

Question:  Does the strength of the foundations (concrete plates, tightened gravel, piling, etc.), where the 
pressure equipment is erected, belong to the details to be considered under PED? 

  
Answer :  The strength of the foundations does not belong to the details to be checked by notified bodies in 

modules B1, G etc. But the manufacturer, obliged by section 3.4 of Annex I of PED, must give 
relevant information (support force, etc.) so that the body responsible for installation of the 
pressure equipment can design the grounding (see Annex I, section 2.2.1). 
 
NOTE: This information should also be made available to the user with 'as built' drawings, see 
CLAP 21 - Guideline 8/3. 
 
 
 
Modifications compared to previous adopted version: Correction on 20/01/2003 and editorial 
correction on 2004-09-16. 

 

 


