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Subject:  Assembly – Derogation of article 3.2.3 

    

Question:  Shall the assemblies defined in the article 3.2.3 carry the CE-marking? 

  
Answer :  Yes, in accordance with Article 15 paragraph 2, but the identification mark of the notified body is 

left out if the manufacturer has selected the use of module B1. 
 
Reasons: The applied conformity assessment procedure is defined in table 4 of the Annex II, 
where the modules B1 and H are given as alternatives. In the case of module B1 there is no 
notified body involved at the production control phase, and according to article 15 paragraph 1 no 
identification mark is accompanied. 
 
NOTE: Article 3 paragraph 2.3 assemblies to be CE-marked shall comprise, as a minimum, the 
boiler with its protection devices. 
 
 
 
Modification since the last adopted version: copy of guideline 3/5 (27/06/2001) and editorial 
correction on 2004-09-16. 

 

 


