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Subject:  ESR on materials – Requirements on materials 

    

Question:  
Do the essential safety requirements on materials specified in Annex I section 4.1 and section 7.5 
apply to the base material or to the pressure equipment? 

  

Answer:  They apply to the pressure equipment in its entirety, i.e. also to the heat affected zones of a 
weldment, but not to the non pressure-bearing parts.  
 
Note: Subsequent manufacturing processes affecting properties of the base material shall be 
taken into account when specifying the properties of the base material, as per Annex I, sections 
3.1.1, 3.1.2 and 3.1.4 of PED. 
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