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Subject:  ESR on design – Pressure limiting devices 

    

Question:  
In respect of pressure limiting devices, does the PED require that the permitted short duration 
pressure surge of 1,1 PS be maintained when the equipment is exposed to external fire 
conditions? 

  

Answer:  The 1,1 PS restriction does not apply to fire. 
 
Reasons: The requirement in Annex I section 2.12 for external fire refers to damage limitation, and 
does not serve the purpose of pressure limiting device in normal operation. 
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