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Subject:  Classification – Joining of a pressure accessory and a safety accessory 

    

Question:  
How to apply the Pressure Equipment Directive (PED) to a pressure accessory equipped with a 
safety accessory? 

  

Answer:  The pressure accessory does not become a safety accessory by putting both accessories 
together. The combination does not expand the different functions of the individual items. 
 
Both accessories shall be subjected to appropriate conformity assessment and marking. 
 
Note 1: A pressure accessory equipped with a safety accessory is not an assembly because it 
does not constitute a functional whole as per Article 2 (6). See also Guideline C-08. 
 
Note 2: The global conformity assessment is conducted on the assembly, the functional whole, as 
placed on the market. 
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