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Subject:  
Classification – Piping classification 

    

Question:  

How shall a "piping" (as defined in Article 2 (3)), comprising pipes with different DNs, be classified? 

  

Answer:  For such a piping the maximum DN used for that item of pressure equipment shall be the basis 
for the classification. The manufacturer shall show the extent of piping for that item in the technical 
documentation. 
 
NOTE: The term a "piping" as used above means an item of pressure equipment, and not an 
"assembly" as defined in Article 2 (6).  
A completed assembly may consist of several items of piping which may have different categories 
under the PED.  The requirements for the global conformity assessment of assemblies are 
contained in Article 14. 
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